vrijdag 23 september 2011

Timelapse video


Time lapse fotografie is een aparte manier van fotograferen. Door om een aantal minuten steeds vanuit hetzelfde punt een foto te maken (intervalopnamen), kun je een film maken waarin de veranderingen in het landschap te zien zijn. De vaste tijd tussen de afbeeldingen kan variƫren van minder dan een minuut tot meer dan een dag. Wanneer je de beelden monteert, vervallen de tussentijden en krijg je een film van hoge kwaliteit.
Voor deze opnamen heb je in ieder geval een statief nodig en een flinke geheugenkaart. De batterijen kunnen je vervangen tussen de opnamen door. Het is beter de camera niet van het statief af te halen.
Je kunt het beste werken in de manuele stand. Hoe hoger je diafragma, des te meer scherptediepte je zult krijgen. Zet je camera op manuele scherpstelling, zodat die niet bij elke foto gaat zoomen. De film kun je bijvoorbeeld met Quicktime in elkaar zetten.
Als je wilt zien wat het effect is surf dan eens naar:
http://vimeo.com/24456787

The Arctic Light
by TSO Photography

1 opmerking:

Eric Etman zei

De mooiste timelapse die ik ooit heb gezien is die van Ole Salomonsen van het noorderlicht in Noorwegen met speciaal daarvoor gecomponeerde muziek. Echt even kijken: http://vimeo.com/21419634