woensdag 15 december 2010

2010 krijgt een groen staartje en 2011 een bewust begin

Biodiversiteit is onmisbaar! Gelukkig kunnen kleine, dagelijkse daden een grote bijdrage leveren om de biodiversiteit te beschermen. Vanaf 20 december roepen we iedereen op vier weken BioBezig te zijn. Je kunt biodiversiteit helpen behouden door te letten op wat je koopt, wat je eet en wat je drinkt. De Biodiva biedt verrassende recepten, leuke weetjes en tips. Elke week is er een ander thema waar je zelf actief een bijdrage aan kunt leveren.

Bibi de Biodiva roept via social media iedereen op om BioBezig te zijn. Op 20 december gaat zij van start met streek- en seizoensgroenten. Schorseneren, pastinaak en aardpeer zijn verrassend lekker, maar vaak vergeten. En dat terwijl het eten van seizoensgroenten een grote bijdrage levert aan de biodiversiteit. Als je kiest voor seizoensgroenten van eigen bodem is dat goed voor plant en dier, doordat de CO-2 uitstoot veel minder is dan bij groenten die uit het buitenland moet komen. Iedereen die meedoet ontvangt heerlijke recepten voor de feestdagen met bijvoorbeeld pastinaak en knolselderij. Maar de Biodiva vertelt ook leuke weetjes over seizoensgroenten en geeft handige tips. Zij daagt iedereen uit om een verassend kerstgerecht op tafel te zetten en bijvoorbeeld te kiezen voor stoofappels of koolraapmousse. Niet alleen imponerend bij de gasten, ook nog eens heel goed van smaak!

De website www.biobezig.nl, die op 20 december gelanceerd wordt, is de centrale plek waar je de actie kunt volgen en mee kunt doen. Iedere dag verschijnt hier een tip om BioBewust bezig te zijn met het weekthema. Daarnaast maakt de website het publiek bewust van het onderwerp biodiversiteit.

Geen opmerkingen: