zondag 26 december 2010

Frans Lanting te gast bij het NVN

Door velen wordt Frans Lanting beschouwd als één van de grootste natuurfotografen aller tijden. Op zaterdag 12 februari 2011 is hij te gast bij het NVN. Frans Lanting zal voor het NVN, een exclusief seminar geven over conceptuele fotografie.



Over Frans Lanting
Frans Lanting is National Geographic fotograaf. Hij heeft veel internationale prijzen gewonnen, waaronder BBC Wildlife photographer of the year, World Press Photo (categorie natuur) en de Ansel Adams Award. In 2010 zijn 3 van zijn foto’s opgenomen in de lijst met de 40 belangrijkste natuurfoto’s aller tijden en volgens Outdoor Photography behoort hij tot de meest invloedrijke natuurfotografen.

Concepten fotograferen
Alle goede natuurfoto’s hebben één ding gemeen; ze brengen een boodschap over. Frans Lanting is een grootmeester in het uitwerken van concepten. Zijn foto’s vertellen een verhaal. Met zijn project ‘LIFE: A journey through time’ heeft hij dit wederom bewezen. We zijn dan ook vereerd dat Frans Lanting voor het NVN een exclusief seminar wil geven over conceptuele fotografie. Tijdens het seminar zal Frans Lanting zijn persoonlijek visie op fotografie met je delen. Hij laat zien hoe hij concepten vertaalt in foto’s en hij legt uit hoe je deze principes zelf kunt toepassen in je eigen fotografie. Hierbij maakt Frans Lanting gebruik van vele prachtige foto’s, die hij door de jaren heen heeft gemaakt.

Exclusief optreden
Het seminar dat hij voor het NVN geeft is een exclusief programma, dat hij speciaal voor deze dag heeft samengesteld. Door het onderwerp is het een heel leerzaam programma voor iedereen die interesse heeft in natuurfotografie; of je nu een doorgewinterde prof bent, of een iemand die net begint met deze prachtige hobby.

Een compleet verzorgde dag
Dit bijzondere seminar vindt plaats in bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch, deze is bij de prijs inbegrepen. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers, dus zorg dat je de toegangskaarten op tijd besteld.

Bestel snel!
Wil je aan dit exclusieve seminar van Frans Lanting deelnemen? Wees er dan snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. De toegangkaarten kosten € 150,=. NVN donateurs die zich na 1 oktober hebben aangemeld en een donatie hebben gedaan voor 2011, betalen slechts € 125,=. Vanaf 2 januari kun je kaarten voor het seminar bestellen via kaartverkoop@nvnfoto.nl. Meer informatie over het seminar en het complete dagprogramma, kun je binnenkort vinden op de NVN website www.nvnfoto.nl.

zaterdag 25 december 2010

Natuur Impressies

Renk Ruiter staat bekend om zijn creatieve foto's. Ben je in januari in de buurt van Wageningen, breng dan een bezoekje aan de bibliotheek. Een aanrader!


woensdag 22 december 2010

Tentoonstelling Natuurfotowerkgroep IVN Etten-Leur

Net als voorgaande jaren organiseert de Natuurfotowerkgroep IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur e.o. in 2011 weer een tentoonstelling. Naast bijna honderd prachtige natuurfoto’s kun je genieten van een fotolezing en verschillende andere activiteiten. Het onderwerp van de fotolezing is ‘Creatief omgaan met natuurfotografie’.


Deze expositie is te bezoeken op zaterdag 29 en zondag 30 januari, van 10:30 uur tot 16:30 uur. De fotolezing begint op beide dagen om 14:00 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, in activiteitencentrum ’t Turfschip in Etten-Leur. Meer informatie over deze tentoonstelling kun je vinden op de website van IVN Etten-Leur: http://www.ivn.nl/etten-leur/.

woensdag 15 december 2010

2010 krijgt een groen staartje en 2011 een bewust begin

Biodiversiteit is onmisbaar! Gelukkig kunnen kleine, dagelijkse daden een grote bijdrage leveren om de biodiversiteit te beschermen. Vanaf 20 december roepen we iedereen op vier weken BioBezig te zijn. Je kunt biodiversiteit helpen behouden door te letten op wat je koopt, wat je eet en wat je drinkt. De Biodiva biedt verrassende recepten, leuke weetjes en tips. Elke week is er een ander thema waar je zelf actief een bijdrage aan kunt leveren.

Bibi de Biodiva roept via social media iedereen op om BioBezig te zijn. Op 20 december gaat zij van start met streek- en seizoensgroenten. Schorseneren, pastinaak en aardpeer zijn verrassend lekker, maar vaak vergeten. En dat terwijl het eten van seizoensgroenten een grote bijdrage levert aan de biodiversiteit. Als je kiest voor seizoensgroenten van eigen bodem is dat goed voor plant en dier, doordat de CO-2 uitstoot veel minder is dan bij groenten die uit het buitenland moet komen. Iedereen die meedoet ontvangt heerlijke recepten voor de feestdagen met bijvoorbeeld pastinaak en knolselderij. Maar de Biodiva vertelt ook leuke weetjes over seizoensgroenten en geeft handige tips. Zij daagt iedereen uit om een verassend kerstgerecht op tafel te zetten en bijvoorbeeld te kiezen voor stoofappels of koolraapmousse. Niet alleen imponerend bij de gasten, ook nog eens heel goed van smaak!

De website www.biobezig.nl, die op 20 december gelanceerd wordt, is de centrale plek waar je de actie kunt volgen en mee kunt doen. Iedere dag verschijnt hier een tip om BioBewust bezig te zijn met het weekthema. Daarnaast maakt de website het publiek bewust van het onderwerp biodiversiteit.

woensdag 8 december 2010

Natuur in Beeld viert Jubileum.

Het is bijna 25 jaar geleden dat de natuurfotovereniging Natuur in Beeld werd opgericht. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom organiseert de vereniging een groots opgezette jubileum expositie. Een expositie kun je het eigenlijk niet eens noemen, want er is nog veel meer te beleven. Naast een expositie met 120 natuurfoto’s, worden er in drie verschillende zalen presentaties van leden getoond. Één van de hoogtepunten is een 270° panoramashow op een 18 meter breed scherm.

Dit jubileum wordt gevierd op zaterdag 15 en zondag 16 januari 2011, van 10:00 tot 17:00 uur. De locatie is cultureel centrum ’t Spectrum, aan de steeg 9 te Schijndel. De toegang is gratis. Voor meer informatie over dit jubileum, en over Natuur in Beeld kun je terecht op de website, www.natuurinbeeld.eu.