vrijdag 11 november 2011

NVN Internationaal Natuurfoto Festival 2012

Op zaterdag 11 februari 2012 vindt voor de zesde keer het NVN Internationaal Natuurfoto Festival plaats. Net als bij voorgaande edities zullen ook deze keer weer veel topfotografen op het podium in Burgers’ Zoo staan om hun passie en kennis te delen met het publiek. Het NVN is er deze keer weer in geslaagd om een ijzersterk programma samen te stellen, met alleen de allerbeste natuurfotografen uit binnen- en buitenland.

Twee hoofdgasten

Dit festival hebben we niet één, maar twee hoofdgasten. Deze twee wereldberoemde fotografen doen nauwelijks voor elkaar onder, maar zijn toch zeer verschillend: Paul Nicklen en Frans Lanting.

De Canadese topfotograaf Paul Nicklen is gespecialiseerd  in het fotograferen van koude streken. Doordat hij zijn jeugd heeft doorgebracht bij de Inuit en door zijn achtergrond als marinebioloog, is hij is staat om te fotograferen in de meest onherbergzame gebieden van de wereld. Hij heeft vele internationale prijzen gewonnen, onder andere bij de Wold Press Photo en bij BBC’s Wildlife Photographer of the Year. Dit wordt een presentatie die je echt niet mag missen!

Ook Frans Lanting is een natuurfotograaf die zijn sporen inmiddels heeft verdiend. Deze van oorsprong Nederlandse fotograaf wordt al jaren gezien als één van de beste natuurfotografen ter wereld. Het is inmiddels tien jaar geleden dat hij op het podium heeft gestaan tijdens het NVN Internationaal Natuurfoto Festival. Nu is deze grootmeester opnieuw te gast bij het NVN, met een spectaculaire presentatie.

Alleen maar topsprekers

Naast Paul Nicklen en Frans Lanting zijn er nog meer prominente natuurfotografen die tijdens het NVN Internationaal Natuurfoto Festival een presentatie zullen geven.

Alexander Myaskov, de vicepresident van de Russische natuurfotografen unie, komt een presentatie geven over natuurfotografie in Rusland, ondersteund met foto’s van de allerbeste Russische natuurfotografen.

Tijdens het festival zullen ook enkele van de beste Nederlandse natuurfotografen het podium betreden. Zo zal Ruben Smit een geweldige presentatie geven. Ook vermaard landschapsfotograaf Bas Meelker is één van de gastsprekers

Daarnaast zijn er nog veel meer presentaties te bewonderen. De audio visual van Nature Moments is erg indrukwekkend, net als het werk van de jeugdgroep van de GDT en de deelnemers aan de workshop op het landgoed van Jim Brandenburg.

Nog meer te doen

We willen nu nog niet alles verklappen, maar tijdens het NVN Internationaal Natuurfoto Festival is er, naast de presentaties van de sprekers, natuurlijk nog veel meer te doen. Zo is er bijvoorbeeld de fotobeurs, waar veel fabrikanten hun nieuwste producten tonen en je boeken kunt kopen van verschillende gastsprekers.

Ook wordt er weer een film vertoond in de Knoefzaal. Er is gekozen voor de documentaire SPOIL. Dit is niet alleen een prachtige natuurfilm, maar ook een indringende oproep om meer schone brandstoffen te gebruiken.

Het festival zal weer plaatsvinden in het auditorium van Burgers’ Zoo. Dit betekent dat je buiten het programma heerlijk kunt ontspannen in Burgers’ Bush en Burgers’ Ocean. Tijdens de avondpauze blijft Burgers’ Ocean zelfs speciaal verlicht voor de bezoekers van het festival.

Meer informatie


Binnenkort verschijnt het hele programma van het festival op de NVN website. Vanaf 1 januari 2012 kun je op de NVN website toegangskaarten voor het 6e NVN Internationaal Natuurfoto Festival bestellen.

NVN donateurs krijgen een korting van € 7,50 op de toegangsprijzen. Bovendien kunnen donateurs al vanaf 15 december kaarten reserveren. Je kunt alleen van deze donateuraanbieding gebruik maken als je donatie voor 2012 is voldaan. Doe dit dus voordat je de toegangskaarten voor het festival bestelt. Alle donaties die we op of na 1 november ontvangen, gelden automatisch als donatie voor 2012.

Geen opmerkingen: