zondag 22 januari 2012

Programma NVN festival op vrijdag gewijzigd!Extra programma op vrijdag 10 februari 2012:
Vanwege de enorme belangstelling voor het zaterdagprogramma dat inmiddels helemaal uitverkocht is, heeft het NVN besloten om op vrijdagmiddag en avond een extra programma aan te bieden dat uitgebreider is dan aanvankelijk gepland:
Een seminar met Jasper Doest: ‘Het is maar hoe je het bekijkt’
In dit seminar gaat Jasper aan de hand van eigen beeld in op het kijken met je hoofd of met je hart, over de kracht van beeld en de waarde van een verhaal.
Voor dit extra seminar zijn kaarten te bestellen voor maximaal 80 deelnemers.
Jan Vermeer: ‘Kroeskoppelikanen, het betere jatwerk!
Deze pelikanen vallen vooral op door hun kroesvormige veertjes op hun kop en de fel roodgekleurde snavels. Naast deze sexy look ontdekte Jan Vermeer een heel bijzonder en spectaculair gedrag omdat deze vogels niet worden bijgevoerd door vissers.
Deze lezing behoort tot het voorprogramma.
Nature Moments: Een multimedia ervaring waarin beleving van de natuur op spectaculaire wijze breeduit wordt verbeeld (dit programma wordt op zaterdag herhaald)
Twee documentaires, behorend tot het voorprogramma:
GREEN. Deze ook tijdens het vorige festival vertoonde documentaire laat zien hoe ingrijpend de gevolgen zijn van de palmolie industrie.
SPOIL. Deze documentaire laat zien wat de gevolgen kunnen zijn van de olie industrie op de kwetsbare natuur en leefomgeving van de indianen in west-Canada.
Paul Nicklen met een live show: ‘Polar obsession’Paul geeft op zaterdag een presentatie met dezelfde titel. Op vrijdag is zijn lezing uitgebreider en geeft hij een persoonlijk kijkje achter de schermen in de harde wereld als National Geographic fotograaf en neemt u mee als duiker onder het poolijs. Fotograferen onder deze omstandigheden vraagt veel voorbereiding, ervaring en vooral moed. De resultaten zijn verbluffend. Ook is er op vrijdag ruimschoots gelegenheid om Paul te ontmoeten en eventueel boeken te laten signeren.
Ook op deze vrijdag heeft u de hele dag gratis toegang tot Burgers’Zoo en kunt u met uw meegenomen camera een compleet fotografisch dagje uit.

Geen opmerkingen: