vrijdag 28 januari 2011

Nederlandse Natuurfotografen doen het goed in het buitenland

Eigenlijk wilde ik het mezelf gemakkelijk maken en hier de tekst uit de NVN nieuwsbrief kopiëren. Dat was het volgende bericht:
Het valt op, dat er ieder jaar weer veel Nederlandse fotografen in de prijzen vallen bij internationale natuurfotowedstrijden. Zo won bijvoorbeeld André Gilden vorig jaar de categorie zoogdieren bij het festival Monier-en-Der in Frankrijk. En Theo Bosboom en Johan van de Watering wonnen beide een eerste prijs bij Asferico in Italië. Daarnaast zijn er nog een groot aantal Nederlandse natuurfotografen die een tweede prijs, derde prijs, of een ‘highly commended’ behaalden.
Zouden de Nederlandse natuurfotografen nu zoveel beter zijn dan hun buitenlandse collega’s? Of doen de Nederlanders gewoon vaker mee aan wedstrijden? Hoe dan ook, de Nederlandse natuurfotografen vallen goed in de smaak in het buitenland.
Wil je ook proberen om in het buitenland een prijs te winnen met je natuurfoto’s? Grijp dan nu je kans en stuur ook je foto’s in voor één van de vele fotowedstrijden. Zo kun je tot 18 maart nog inschrijven voor de Veolia Enviroment Wildlife Photographer of the year in Groot-Brittannië, en tot 1 april kun je foto’s insturen voor de wedstrijd van het GDT in Duitsland.
En als je een prijs wint, laat het ons dan even weten. Dan zullen we dat vermelden op de NVN weblog.
Maar ik kreeg al meteen een paar leuke reacties op de nieuwsbrief, die ik jullie zeker niet wil onthouden. Zo ontving ik van Ingrid Vekemans het volgende bericht:
Ik las net het laatste zinnetje van de nieuwsbrief: En als je een prijs wint, laat het ons dan even weten. Dan zullen we dat vermelden op de NVN weblog. Ik ben geen Nederlandse fotograaf, maar een Belgische, dus dat telt misschien niet ;-), maar ik heb wel een eerste prijs gewonnen bij de Nature’s Best Photography Windland Smith Rice International Awards 2010. Je vindt de link en de betreffende foto op de homepage van mijn website www.ingridvekemans.com.
Natuurlijk is dat een vermelding waard Ingrid. Gefeliciteerd met je prijs. Het zijn dus blijkbaar niet alleen de Nederlandse fotografen die het goed doen in het buitenland.

En van Wilco Dragt onving ik het volgende bericht:

Ik vind het erg leuk dat jullie in deze nieuwsbrief aangeven dat Nederlandse fotografen veel succes bij internationale wedstrijden hebben behaald. Een aantal fotografen wordt met naam genoemd, namelijk die fotografen die een eerste prijs hebben behaald. Ik vind het echter buitengewoon jammer dat dit overzicht niet kompleet is: zowel Paul van Hoof als ik hebben het afgelopen jaar een eerste prijs bij Glanzlichter behaald. Glanzlichter is in mijn ogen toch geen onbelangrijke wedstrijd.


Glanzlichter is inderdaad geen onbelangrijke wedstrijd. En als ik het had geweten, dan had ik het natuurlijk vermeld. Want dat had mijn standpunt alleen maar meer kracht bijgezet. Wilco en Paul ook jullie gefeliciteerd met het behalen van deze mooie prijs.

Toen ik dit bericht van Wilco had ontvangen, ben ik natuurlijk meteen naar de website toe gegaan om te genieten van alle winnende foto's. Kom ik ineens nog een Nederlander tegen: Jaco Ottevanger heeft bij Glanzlichter de Junior-Award gewonnen. Ik ben benieuwd hoeveel Nederlandse winnaars ik nog heb gemist bij andere wedstrijden.

Geen opmerkingen: