zaterdag 8 januari 2011

Wildlife Photographer of the Year in Museon

Tot en met 6 maart 2011 is deze expositie in het Museon te zien. De tentoonstelling is samengesteld uit de bekroonde foto’s van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, geïnitieerd door het Natural History Museum in Londen, waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.

Record aantal inzendingen
The Wildlife Photographer of the Year Competition heeft dit jaar voor de 27e maal plaatsgevonden. De wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door het BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen. Natuurfotografen van over de hele wereld dingen mee naar de titel. Dit jaar ontving de organisatie 31.000 foto’s van deelnemers uit 81 landen.

Natuurfotografie door het publiek
Op de zondag 9 januari 2011 organiseert het Museon in Den Haag voor de 3e maal een bijeenkomst waar natuurfotografie door het publiek centraal staat. Fotografieliefhebbers kunnen hun eigen natuurfoto’s aan het kritisch oordeel van een vakkundig panel onderwerpen. Natuurfotografen Jan Vermeer en Peter Muller bespreken, samen met Museon conservator en bioloog Arno van Berge Henegouwen, een keuze uit de ingezonden foto’s. Bovendien kiest het panel hier de beste foto uit. Met de foto ‘Blad in ijsstructuur’ complimenteerden de experts Marielle Gonzalez als beste fotograaf tijdens de eerste bijeenkomst van de ‘Museon Wildlife Photo Community’. De zondagmiddag wordt afgesloten met een korte impressie van het werk van beide fotografen.

Geen opmerkingen: