vrijdag 3 juni 2011

I like Facebook

Veel Nederlandse natuurfotografen hebben inmiddels een profiel aangemaakt op Facebook. En dat is ook niet zo heel erg verwonderlijk. Facebook is één van de beste social-networking sites voor fotografen. Dit komt onder andere doordat er op Facebook geen limiet is voor het aantal foto’s dat je kunt uploaden. Je kunt 200 foto’s in een album plaatsen en je kunt net zoveel albums aanmaken als je wilt. Daarnaast is Facebook een heel positief medium. Je hebt alleen maar een ‘Like’-knop, om aan te geven dat je iets leuk vind. Er is geen knop om iets af te keuren. Hierdoor ontstaat een hele vriendelijke sfeer.

Veel bekende en onbekende fotografen hebben inmiddels een Facebook profiel en/of pagina aangemaakt, waar je hun werk kunt volgen. Niet alleen leuk om je te vergapen aan alle prachtige foto’s die voorbij komen, maar ook heel inspirerend.

Het enige nadeel van Facebook is dat de privacy niet zo heel erg goed is geregeld. Je moet er goed op letten dat je al je instellingen goed hebt staan, anders kan iedereen zomaar je gegevens bekijken. Maar als je dat goed hebt ingesteld, dan is Facebook echt een aanrader.

1 opmerking: