vrijdag 22 juli 2011

Eerste gastspreker NVN Internationaal Natuurfoto Festival 2012 bekend.


Eigenlijk zouden we wachten tot september met het bekendmaken van de eerste namen van het 6e NVN Internationaal Natuurfoto Festival, maar we willen vast een klein tipje van de sluier oplichten. De eerste gastspreker die op het festival een presentatie komt geven is niemand minder dan Bas Meelker. We zijn er heel erg blij en trots dat hij, volgend jaar op 11 februari voor ons een presentatie komt geven.

Enkele weken geleden kon je hier al een stukje lezen over het boek ‘Focus op fotografie - Landschap en architectuur’ van Bas Meelker en Pieter Dhaeze. Nu ik de kans heb gehad om het boek te lezen kom ik er nog een keer op terug, voor een korte recensie.

Het eerste wat je opvalt als je het boek openslaat zijn natuurlijk de prachtige foto’s van Bas Meelker. Alleen al voor de foto’s is het de moeite waard om het boek aan te schaffen. Het eerste gedeelte van het boek staat vol met aanwijzingen over landschap- en architectuurfotografie, maar veel van deze tips zijn vooral interessant voor beginnende fotografen. Als je al langer bezig bent met fotografie, dan zijn veel van de tips al wel bekend. Dit komt waarschijnlijk omdat het boek moet passen in de serie ‘focus op fotografie’. Op het moment dat de schrijvers wat dieper op de stof ingaan merk je meteen dat de teksten leerzamer worden, ook voor de meer ervaren fotografen. Het meest interessante (en meest uitgebreide) onderdeel van het boek is het laatste hoofdstuk. In dit laatste gedeelte laat Bas Meelker voornamelijk de foto’s spreken. Aan de hand van verschillende thema’s zie je veel adembenemende beelden voorbij komen. Hier valt alles op zijn plaats. Je ziet alle tips uit de eerdere hoofdstukken weer terug komen en de bijschriften geven je een unieke blik in de keuken van Bas Meelker; leerzaam en heel inspirerend.

‘Focus op natuurfotografie – Landschap en architectuur’ is een interessant boek voor iedereen die ge├»nteresseerd is in landschap en architectuurfotografie; of je nu net begint met deze hobby, of al lang bezig bent. Na de eerste keer lezen zul je het boek nog vaak inkijken. Niet alleen als naslagwerk, maar ook als inspiratiebron. 

Informatie:
ISBN (EAN): 978-905940-403-8
Omvang: 200 pagina's
Prijs: € 27,50
Het boek bestellen

Geen opmerkingen: