maandag 12 maart 2012

Meervoudige belichting.

Meerdere opnames samenvoegen in de camera tot één beeld wordt met meervoudige belichting aangeduid. In mijn Nikon D300s camera is dat mogelijk.
Bij wedstrijden mogen deze beelden ingestuurd worden, indien de camera de meervoudige belichting ondersteunt. Sommigen vinden dat degenen die fotograferen met Nikon daardoor in het voordeel zijn en vinden dat niet terecht. Beelden die op de computer zijn samengevoegd mogen namelijk niet worden ingestuurd.
Het meervoudig belichten van een beeld kan grappige effecten geven. Natuurlijk kun je gebruik maken van beweging van je onderwerp, zoals met deze windmolen. Doordat je meer wieken ziet die wat vager zijn wordt het effect van de beweging versterkt.Er zijn natuurlijk nog vele andere mogelijkheden. Je kunt scherpe en onscherpe beelden samenvoegen. Of zelf spelen met bewegingseffecten. Bij deze opname is enigszins ingezoomd tijdens de opname.Met meervoudige belichting kun je twee of zelfs meer opnames samenvoegen. Er is nog veel te ontdekken in de digitale fotografie.

Geen opmerkingen: