zondag 7 december 2008

Internetfotograaf

Ik ben vast niet de enige die 's avonds laat nog even langs wat websites loopt om te kijken of er nog wat valt te beleven op het gebied van natuurfotografie. Zo heb ik net nog even op de sites van Grasduinen (http://www.grasduinen.nl/), the International Federation of Wildlife Photographers (http://www.ifwp.net/) en SHAPE (http://www.shapeofnature.net/) gekeken.

Vooral die laatste wil ik graag even onder jullie aandacht brengen. Is namelijk een ontzettend leuk en sympathiek initiatief van vijf IFWP fotografen (jaja, waaronder ikzelf ...) om de natuurbeschermingsactiviteiten op de Nederlandse Antillen te ondersteunen. Mooie beelden van de expeditie die ze in februari van dit jaar naar Bonaire hebben gemaakt. Ga er eens kijken!

Verder is het leuk om te zien hoe we elkaar als fotografen overal weer tegenkomen. Zo lees ik een blog van Rene Alblas van Grasduinen die twee weken terug in Montier en Der was op het beroemde fotofestival aldaar. Laat ik daar nou gestaan hebben met een expositie van SHAPE. Een geweldige ervaring. Het hele dorp is dat weekend een grote fotoexpositie. Fotografen en foto's van over de hele wereld zijn hier te vinden. En niet alleen voor fotografen onder elkaar, nee, afgelopen editie waren er meer dan 37.000 bezoekers op het festival! Kijk op een laat of vroeg uur eens op http://www.festiphoto-montier.org/.

Maar, als je foto's en fotografen liever live dan van een beeldscherm bekijkt hoef je je ook niet te vervelen. Volgend weekend weer naar Belgie voor het festival van de BVNF. www.bvnf.be is de plek om te zien wat daar allemaal speelt. We treffen elkaar! Of daar, of in cyberspace!

Geen opmerkingen: